Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z grzybami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 23
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 652
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 23
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 652
Składniki
Schab opłucz, pokrój. Każdy kotlet przekrój na pół. Cebulę pokrój w piórka. W garnku rozgrzej masło klarowane i podsmaż schab z każdej ze stron. Dodaj cebule, całość przypraw solą i pieprzem. Smaż, aż cebula się zeszkli.
Wlej dwie szklanki wody, dodaj liście laurowe, ziela angielskie i majeranek, duś kwadrans. Grzyby wypłucz, duże pokrój na mniejsze cząstki. Dodaj do sosu, gotuj 30 minut. Mieszaj od czasu do czasu, by mięso nie przywarło do dna.
Do kubeczka wsyp mąkę, dolej zimnej wody, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Dodaj gorący sos z duszenia mięsa i grzybów, wymieszaj, połącz z sosem, zagotuj. Do sosu możesz też dodać łyżkę kwaśnej śmietany lub jogurtu. Schab podawaj z ryżem i sałatą.Źródło: Dobry Tydzień