Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z cukinią"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Schab rozbijam bardzo cieniutko, oprószam solą i pieprzem. Cukinię myję, kroję wzdłuż na pół, a każdą połówkę na dwa kawałki, by zmieściły się na plastrach schabu.
Układam na nich po plastrze sera, a na brzegu cząstki cukini, posypuję je solą, pieprzem oraz ziołami. Brzegi schabu zawijam do środka i robię roladki.
Obtaczam je w mące, na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i obsmażam roladki na rumiano. Do naczynia do zapiekania wkładam czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, na nich układam obsmażone roladki i podlewam wodą.
Zapiekam je w piekarniku nagrzanym do temp. 200oC ok. 45 min. Tuż przed końcem pieczenia (ok. 10 min przed) posypuję roladki koperkiem.Źródło: Kobieta i życie