Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z boczkiem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Schab umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj mięso olejem, tymiankiem, pieprzem oraz czosnkiem roztartym z solą. Za marynowany schab włóż na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie rozetnij mięso tak, aby uzyskać jeden duży płat. Rozbij lekko tłuczkiem.
Pieczarki umyj w zimnej wodzie i pokrój w plasterki. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj i podsmaż na maśle. Następnie dołóż na chwilę pieczarki i podduś. Przestudź. Dodaj tartą bułkę, ser oraz posiekana natkę pietruszki. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop obficie sokiem z cytryny.
Na mięsie rozłóż farsz pieczarkowy. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczkami. Wierzch obłóż plasterkami boczku. Przełóż całość do brytfanki szwem do dołu. Podlej kilkoma łyżkami wody.
Piecz ok. 1 godz. w piekarniku rozgrzanym do 180°C. 4. Podawaj z pieczonymi kulkami ziemniaczanymi oraz z sałatą i pomidorkami.Źródło: Telemax