Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 34
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 34
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Składniki
• na 4 porcje •: 2 godz. i 15 min •Porcja: 385 kcal •Cena porcji: ok. 5 zł
Schab umyj, wytrzyj papierowym ręcznikiem. Mięso posyp solą oraz pieprzem. Tymianek opłucz, osusz, drobniutko posiekaj. Czosnek obierz, zgnieć nożem albo przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go ze skórką cytrynową. Schab natrzyj pastą czosnkowo-cytrynową. Posyp tymiankiem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
W brytfance mocno rozgrzej olej z masłem. Włóż zamarynowany schab i szybko obsmaż go ze wszystkich stron. Podlej około 1/2 szkl. gorącej wody. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz 15 minut. Potem zmniejsz temperaturę do 175 °C i piecz dalej 30 minut. Mięso polewaj często sosem z dna brytfanki.
Ananasa pokrój na kawałki. Obłóż nimi mięso i piecz dalej przez 20 minut. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.Źródło: Naj