Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w ziołowym cieście"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Schab pokrój na 6 plastrów i lekko rozbij. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Po lekkim przestudzeniu obierz i pokrój na mniejsze części.
Rzodkiewki oczyść i potnij w grubsze plastry. Jajka dokładnie roztrzep, połącz z mąką i ziołami. Dopraw solą i pieprzem.
Plastry schabu obtaczaj w cieście ziołowym i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Na oddzielnej patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim pokrojone ziemniaki oraz rzodkiewkę. Gdy warzywa będą gorące, oprósz je natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Schab podawaj z ziemniakami i rzodkiewką, udekorowany listkami ziół.Źródło: Na żywo