Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 455
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 455
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Schab umyj i podziel na 6 centymetrowych plastrów. Następnie lekko rozbij przez folię (uważaj, aby nie porozrywać mięsa). Ziemniaki ugotuj i po lekkim przestudzeniu obierz i pokrój na mniejsze części. Rzodkiewki oczyść i podziel na mniejsze części.
Jajka roztrzep i połącz z mąką oraz ziołami, dopraw solą i pieprzem. Schab obtaczaj w cieście ziołowym i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Na oddzielnej patelni rozgrzej masło i przesmaż na nim ziemniaki i rzodkiewkę, a gdy będą już gorące, oprósz łyżką natki pietruszki i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Schab udekoruj listkami ziół. Podawaj z kopytkami i rzodkiewką.Źródło: Na żywo