Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab w ziołach"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4959
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4959
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Schab umyj, osusz, pokrój na 6 plastrów i lekko rozbij.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Po lekkim przestudzeniu obierz i potnij na mniejsze części.
Rzodkiewki oczyść i przekrój na połówki.
Jajka roztrzep, po czym posyp mąką i ziołami. Wymieszaj i dopraw solą oraz szczyptą pieprzu.
Obtocz schab w cieście ziołowym i usmaż na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni roztop masło. Zeszklij na nim ziemniaki oraz rzodkiewkę.
Rozłóż na talerzach kotlety z gorącymi dodatkami. Całość udekoruj ziołami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax