Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie tych smaków, to prawdziwe dzieło kulinarne. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Danie pięknie wygląda, więc doskonale prezentuje się na świątecznym i uroczystym stole. To smaczne i sycące danie na każdą okazje i dla każdego. Do dzieła.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroje na mniejsze kawałki. Doprawiam solą oraz pieprzem, obtaczam w mące pszennej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju do miękkości.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na drugiej większej patelni. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w drobne paseczki papryki. 3. Brzoskwinie odlewam z zalewy, kroję na mniejsze części, szczypiorek drobno siekam i łącze z pozostałymi warzywami.
4. Warzywa podlewam jedną szklanką wody, dodaję przecier pomidorowy, ketchup, sos sojowy, miód, ocet i doprawiam solą oraz chili. Gotuję pięć minut, następnie zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec sos łączę w mięsem.
5. Gotowe. 6. Smacznego