Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab w sosie śliwkowym"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
Schab umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, szczyptą papryki, oprósz majerankiem i rozmarynem. Włóż do lodówki na godz. Cebulę obierz, posiekaj. Śliwki umyj, wypestkuj, pokrój.
Przesmaż mięso na oleju. Włóż do brytfanny. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj masło, śliwki, oprósz mąką. Przesmaż, obłóż schab. Piecz w 200°C ok. 1,5 godz.
Mięso wyjmij, pokrój w plastry. Masę śliwkową zmiksuj, dopraw. Polej mięso. Schab serwuj z pieczonymi ziemniakami i warzywami ugotowanymi na parze.Źródło: Świat kobiety