Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w sosie ogórkowym"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1675
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1577
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1675
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1577
Składniki
Plastry schabu lekko rozbij tłuczkiem i pokrój w kostkę.
Dwie łyżki oleju wymieszaj z papryką, tabasco, solą i pieprzem.
Zalej mięso przygotowaną marynatą i włóż na godzinę do lodówki.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż schab. Po kilku minutach dorzuć posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, dolej pół l bulionu. Duś całość na małym ogniu około 20 minut.
Na koniec dodaj starte na tarce o dużych oczkach ogórki i zagęść potrawę mąką rozrobioną z wodą.Źródło: Kurier TV