Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w sosie musztardowym"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 917
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1141
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 917
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1141
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Kotlety schabowe opłucz, osusz, natrzyj solą oraz grubo utłuczonym pieprzem. Obsmaż z dwóch stron na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Na osobnej patelni rozpuść masło. Oprósz je mąką, krótko zasmaż, nie dopuszczając do zrumienienia. Mieszając, powoli dolewaj bulion warzywny (może być z kostki) oraz białe wino. Na koniec dodaj do składników musztardę z ziarnami gorczycy i łyżeczkę grubo utłuczonego pieprzu. Dopraw do smaku solą.
Do przygotowanego sosu wrzuć obsmażone kawałki schabu. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem, co pewien czas mieszając, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut). W razie potrzeby, dolej do sosu bulionu. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Świat kobiety