Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab w sosie cytrynowym"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 274
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 274
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
W miseczce wymieszaj marynaty.
Schab umyj i pokrój w cienkie paseczki.
Zanurz mięso w cytrynowym sosie, po czym wstaw na noc do lodówki.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć schab wraz z marynatą. Smaż 10 minut, po czym dolej pół szklanki wody i duś do miękkości około pół godziny.
Zapraw danie mąką wymieszaną w wodzie i połącz. Podawaj z kaszą i surówką.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Monika Kubacka z Wałcza</strong>Źródło: Super TV