Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie, idealne na poniedziałek, kiedy nie chce się długo stać przy garach. Wystarczy przygotować składniki a danie praktycznie samo się zrobi. Po więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzi. Zapraszamy!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 281
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 281
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Składniki
Schab pokroić na plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem. Ponakłuwać widelcem. Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor. Wlać bulion dodać, liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz pieprz. Gotować pod przykryciem aż mięso będzie kruche. Po tym czasie dodać chrzan i śmietanę. Chwilkę gotować, aż sos zacznie gęstnieć. Mąkę połączyć z odrobiną zimnej wody i wlać cienkim strumieniem ciągle mieszając . Zagotować. Na koniec dodać pęczek posiekanego koperku. Smacznego!