Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w pomarańczowej glazurze"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1588
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1588
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Składniki
Czas przygotowania: około 105 minut
Mięso opłukać, osuszyć, skórę ponacinać. Oprószyć solą i pieprzem. Marmoladę pomarańczową utrzeć z miodem i posmarować tym mięso. Ułożyć je w brytfance. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175oC. Piec 1,5 godziny.
Po około 30 minutach podlać pieczeń 1 szklanką wody.
Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w posolonej wodzie. Pomarańczę obrać, pokroić w plasterki. Brokuły podzielić na różyczki. Natkę pietruszki opłukać, posiekać. Brokuły gotować 6-7 minut. Odcedzić. Ziemniaki odcedzić.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła, zrumienić na nim ziemniaki. Pieczeń przełożyć na półmisek, trzymać w cieple, by nie wystygła. Sos z dna brytfanki przecedzić, zagęścić zasmażką. Zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Płatki migdałowe zrumienić na pozostałym maśle. Dodać do nich brokuły. Mocno razem podgrzać. Pieczeń obłożyć brokułami. Podawać z ziemniakami. Danie posypać natką pietruszki i udekorować plasterkami pomarańczy.Źródło: Życie na gorąco