Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w omlecie"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 380
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14758
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 360
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 380
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14758
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 360
Składniki
Czas ok. 100 min; porcja – 570 kcal, cena 4 zł
Marchewki oczyść starannie, opłucz, pokrój wzdłuż na ćwiartki. Schab opłucz i osusz papierowym ręcznikiem, natrzyj solą oraz pieprzem. Ostrym nożem z długim ostrzem zrób podłużne nacięcia. Powkładaj w nie marchew.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Obsmaż schab. Jajka wbij do miseczki, rozkłóć z solą oraz pieprzem. Dodaj posiekane zioła, wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło. Wlej jajka, poczekaj, aż się zetną. Przełóż omlet na drugą stronę, dosmaż. Przestudź.
Podsmażone mięso posmaruj musztardą i owiń omletem. Na wie rzchu rozłóż pokrojony w plasterki boczek. Prze wiąż całość sznurkiem. Włóż do brytfanny, podlej winem i bulionem. Piecz w temp. 170 st. 60-70 minut.
Powstały sos przelej do rondelka, zagęść mąką. Dopraw solą oraz pieprzem. Mięso pokrój w plastry, podawaj z sosem i ugotowanymi na parze warzywami.Źródło: Świat kobiety