Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w miodzie"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2120
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 967
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2120
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 967
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Z sosu sojowego, miodu, dżemu, wina i octu przygotuj marynatę. Włóż mięso, odstaw na godzinę lub na całą noc.
Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej marynatą. Włóż do piekarnika i piecz 1,5 godziny, polewając od czasu od czasu powstałym sosem.
Brukselkę obierz z wierzchnich liści, umyj, gotuj do miękkości. Masło rozpuść, wsyp bułkę tartą, podsmaż, połącz z brukselką. Sos odlej do rondelka, zagęść łyżką mąki wymieszanej z zimną wodą. Gotowe mięso podawaj z brukselką.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień