Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 21
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 589
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 21
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 589
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Przygotować bulion. , .
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem i ugotować w przygotowanym bulionie (do miękkości). W razie potrzeby można dolać wody.
Wyjąć mięso a w gorącym wywarze rozpuścić żelatynę (zgodnie z opisem na opakowaniu żelatyny - nie gotować).
W podłużnej formie ułożyć: groszek z marchewką, pokrojone w plastry jaja (jeśli ktoś lubi) i ugotowany schab.
Zalać galaretą i do lodówki:-)