Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pod jarmużową pierzynką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1586
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1586
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Składniki
Schab umyj, osusz i pokrój na 5 plastrów. Każdy z nich rozbij tłuczkiem, oprósz solą oraz pieprzem i usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Jarmuż umyj i poszatkuj, usuwając wcześniej twarde nerwy.
Na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili jarmuż.
Podlej odrobiną wody i duś około 10 minut.
Na koniec ułóż warzywa na kotletach, posyp je startym żółtym serem i zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV