Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab po staropolsku"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31855
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31855
Składniki
Schab, włoszczyznę i przyprawy zalej wodą. Posól. Gotuj 35 min. Schab wyjmij, wystudź. Drożdże rozetrzyj z mlekiem. Zaczyn zagnieć z mąką, olejem i 1–2 łyżkami wody. Odstaw na godzinę.
Ciasto rozwałkuj. Odetnij 3 paski i zapleć w warkocz. Plackiem owiń schab. Na wierzchu przylep warkocz. Mięso ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 40 min w 200oC. Udekoruj.Źródło: Naj