Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne schabowe inaczej.Można zapiekać również w forekach z folii aluminiowej i podać w miseczkach upieczonych z ciasta francuskiego{na wykwintną kolację}.Pyszne!!!!!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 39
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 863
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 39
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 863
Składniki
Schab pokrojony jak na kotlety rozbijamy .Smarujemy czosnkiem,oliwą z oliwek ,solimy ,pieprzymy,składamy wpół i jeszcze raz lekko rozbijamy ,kształtując kotlet wielkośći dłoni.Kotlet układamy w małej miseczce żaroodpornej wysmarowanej olejem, posypujemy drobno posiekaną cebulą{ok.1 łyżka},na to ze dwie łyżki podsmazonych pieczarek lub innych grzybów.Polewamy dwiema łyzkami śmietany 30% i zapiekamy w piekarniku ok.30-40 min.