Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab pieczony"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 965
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 965
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
W moździerzu utłucz ziarenka pieprzu, ziela angielskiego, gałązki tymianku i sól. Czosnek zmiażdż lub posiekaj. Wymieszaj go z przyprawami. Dokładnie natrzyj mięso, odłóż na jedną lub dwie doby do lodówki. Na patelni rozgrzej olej, smaż mięso z każdej strony.
W dużym żeliwnym naczyniu układaj mięso, podlej szklanką wody. Wsyp liście laurowe i pozostały tymianek. Na wierzchu mięsa ułóż kawałki masła, naczynie przykryj. Mięso piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Kilka łyżek sosu wymieszaj ze śmietaną, dodaj do reszty sosu. Podaj na obiad z ziemniakami i surówkami. Zimny schab podawaj do kanapek.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień