Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab nadziewany śliwkami i orzechami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 102
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 61
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 102
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 61
Składniki
Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy
Śliwki mocz godzinę w wodzie lub czerwonym winie. Orzechy posiekaj, wymieszaj ze śliwkami. Schab umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i kminkiem. Wstaw na noc do lodówki. Włóż do wrzątku, gotuj 5 minut.
Mięso wyjmij, oprósz solą i pieprzem. Ostrym nożem zrób otwór przez całą długość. Napełnij farszem. Mocno zwiąż bawełnianą nicią. Mięso ułóż w formie, posyp wiórkami masła.
Piecz ok. 90 min w 180°C, podlewając wytwarzającym się sosem.Źródło: Chwila dla Ciebie