Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakuje na zimno i ciepło.
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 319
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 107
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 319
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 107
Składniki
Schab opłukać, osuszyć. Śliwki dobrze jest wymoczyć chociaż kilkanaście minut w jałowcówce lub żubrówce. Rozciąć go tak, żeby powstał długi płat. Wymieszać przyprawy i posypać mięso z obu stron. Wzdłuż mięsa rozłożyć w 4 rzędach śliwki i morele. Zwinąć mięso i spiąć lub związać, polać olejem. Schab przykryć folią i odstawić najlepiej na całą noc. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia, dobrze związać rękaw. Przełożyć schab na brytfannę, piec 60 minut W 190 C.
Po tym czasie, rozciąć rękaw dodać rodzynki i piec jeszcze około 25 minut, polewając sosem. Do zrumienienia schabu.