Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab nadziewany czosnkiem , doprawiony na ostro . W sam raz jeśli lubimy zjeść pikantnie.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 196
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 196
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Czosnek obieram i kroję w słupki. W schabie robię dziury nożem i wkładam pokrojony czosnek. Z obu stron .Biorę po łyżeczce soli , papryki , czosnku i pieprzu grubo mielonego . Mieszam przyprawy i nacieram schab. Odkładam do lodówki na min. 2 godz. , a najlepiej na całą noc. Zamaczam grzyby.
Po tym czasie podsmażam schab w garnku z każdej strony. Zalewam grzybami z wodą w której się moczyły. W razie potrzeby dolewam wody. Doprawiam i duszę pod przykryciem ok. 1 godz. , aż schab zrobi się miękki. Schab kroję w plasterki , a sos lekko zagęszczam mąką.