Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab miodowo-orzechowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 25
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 25
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
Schab umyj w zimnej wodzie, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia zamarynowany schab natnij wzdłuż w dwóch miejscach, tak, by powstały kieszonki.
Suszone morele namocz w ciepłej wodzie. Gdy zmiękną, pokrój je w kostkę. Połowę z nich włóż ścisło w nacięcia mięsa.
Nasmaruj schab musztardą wymieszaną z żółtkiem.
Pozostałe morele połączone z posiekanymi orzechami i miodem ułóż na wierzchu mięsa.
Owiń schab folią, a następnie ułóż w brytfannie i wstaw na półtorej godziny do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Źródło: Telemax