Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki schab gotowany w mleku jest soczysty i aromatyczny. Pokrojone grubsze plastry mogą być dodatkiem do obiadu. Podane z mlecznym sosem. Cienkie plastry można położyć na kanapce.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i oprószyć solą. Pozostawić w lodówce na ok. 20 min. Do garnka nalać szklankę wody i zagotować. Dodać mleko. Do gotującego się mleka włożyć schab. Dodać cebulę obraną i przekrojoną na 4 części oraz obrane ząbki czosnku i całe małe papryczki. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Mięso musi być przykryte mlekiem. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku. Gotować na wolnym ogniu ok. 60 min. Od czasu do czasu obrócić mięso i pomieszać mleko. Po ugotowaniu pozostawić mięso w mleku do wystudzenia. Wyjęty schab ładnie wytrzeć, pokroić i ułożyć na półmisku. Z pozostałego w garnku sosu usunąć ziele, listek i przetrzeć przez sito. Sól dodać do smaku. Można zagęścić mąką, ale niekoniecznie. Smacznego.