Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do obiadu ,do kanapek ,na przekąskę ,na zimno ,na ciepło...
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10536
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 904
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4918
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 844
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10536
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 904
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4918
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 844
Składniki
Mięso rozciąłem wzdłuż dłuższego boku , nie przecinając do końca , tak aby uzyskać prostokątny płat. Natarłem rozgniecionym czosnkiem , oprószyłem ziołami prowansalskimi , solą i pieprzem . Odstawiłem pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Pomidory i oliwki ułożyłem na płacie mięsa , mocno zwinąłem w roladę i obwiązałem bawełnianą nicią. Na maśle obsmażyłem schab. Ułożyłem w brytfance , polałem tłuszczem ze smażenia i wlałem kilka łyżek wody . Piekłem w temperaturze 180 stopni C , często polewając sosem. 10 minut przed końcem pieczenia mięso posmarowałem miodem i posypałem świeżo zmielonym pieprzem.