Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab faszerowany morelami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 487
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 79
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 487
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 79
Składniki
??Schab oczyść, umyj. Natnij wzdłuż w trzech miejscach.
Oliwę wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem, majerankiem, rozmarynem, staropolską marynatą, solą, pieprzem i poszatkowaną natką.
Natrzyj mięso mieszanką, przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki .
Ser zetrzyj na tarce, połącz z orzechami, koncentratem i ketchupem. Morele pokrój w paski.
W środkowe nacięcie mięsa włóż morele, w boczne serowo-orzechową mieszankę.
Schab owiń sznurkiem i folią aluminiową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piecz 70 minut.
Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180°C i trzymaj jeszcze około 20 minut. W trakcie pieczenie podlewaj sosem.
Czas przygotowania: 140 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax