Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa wędlina którą przyrządzimy w bardzo krótkim czasie a smak jest niezastąpiony. Idealnie nadaje się dla maluchów przy rozszerzaniu diety kiedy to możemy dodać naprawdę odrobinę soli i mamy wędlinkę bez konserwantów.
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 113
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22662
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 113
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22662
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 136
Składniki
Schab dokładnie myjemy, osuszamy. Następnie w małej miseczce dodajemy oliwę, przyprawę (bądź pokrojone drobno suszone pomidory, oregano, bazylie), sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Schab delikatnie nakłuwamy widelcem następnie nacieramy marynatą całe mięso. Odstawiamy do lodówki na 2h a najlepiej na całą noc w pojemniczku.
Przekładamy mięso do rękawa. Luźno go związujemy wkładamy do zimnego piekarnika a następnie nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy tak długo jaką masę ma mięso - czyli w przypadku pół kg jest to 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy i po ostudzeniu kroimy w plasterki.