Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabik dojrzewający suszony w przyprawach i ziołach to smakowita domowa wędlina, która uda się każdemu kto wypróbuje przepis. Wędlinka bardzo smaczna, którą zjemy ze smakiem. Polecam
ręcznik papierowy, nóż, pojemnik z przykrywką , siatka, szklanka,
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 228
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 152
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 228
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 152
Składniki
Schab oczyścić z błonek , umyć i osuszyć. Mięso wkładamy do pojemnika z przykrywka , zasypujemy cukrem i dokładnie obtaczamy, zamykamy pojemnik i wstawiamy na 24 godziny do lodówki odlewając co jakiś czas wytwarzający się płyn. Po 24 godzinach schab myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym, zasypujemy i obtaczamy solą, pojemnik zamykamy i schładzamy 36 godzin w lodówce. Po tym czasie mięso wyjmujemy , myjemy i osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy razem i nacieramy mięso. Ponownie wkładamy do lodówki na 24 godziny. Mięso wyjmujemy i przekładamy do siatki wędliniarskiej lub innej albo zwykłej pończochy damskiej. Wieszamy w miejscu ciepłym lecz przewiewnym i suszymy około 7 dni. Po ususzeniu schab przechowujemy w lodówce. Smacznego.
Schabik gotowy do podania.
Zasypać cukrem i dokładnie obtoczyć.
Zasypać solą .
Natrzeć przyprawami.
Przełożenie do siatki.
Schabik gotowy do podania.