Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię surową polędwicę czy też szynkę długo dojrzewającą jednak dobrej jakości wyroby mają powalającą cenę :( poczytałam, pooglądałam różne filmiki i spróbowałam sama coś poeksperymentować :) a to jest pyszny efekt :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Schab dokładnie umyć i osuszyć. Pousuwać wszystkie błonki. Przełożyć schab do naczynia, w którym będzie leżakował i dokładnie obtoczyć w cukrze. Naczynie przykryć i odstawić do lodówki na 24 h. Następnie wylać z naczynia powstały płyn i schab odwrócić na drugą stronę i ponownie przykryć i umieścić w lodówce na kolejne 24h. Schab umyć osuszyć. Tym razem schab obtoczyć w soli, włożyć do naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na 24 h. Po tym czasie schab wyjąć z lodówki, gdyby był jeszcze jakiś płyn w naczyniu to go odlać, a schab odwrócić na drugą stronę, przykryć i ponownie wstawić do lodówki na 24 h. Schab umyć i osuszyć. Natrzeć dokładnie schab wszystkimi przyprawami i odstawić na 24 h po tym czasie schab odwrócić na drugą stronę i odstawić na kolejne 24 h. Po tym czasie schab przełożyć do podkolanówki -czystej ;) (ja użyłam 2 podkolanówek) zawiązać i powiesić w temperaturze pokojowej w przewiewnym pomieszczeniu na minimum 5 dni (ja trzymałam 10 dni). Smacznego