Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kurki rozpoczęty. Smaczny salceson na śniadanie.
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17432
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 835
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4534
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17432
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 835
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4534
Składniki
Wykonanie: Kurki oczyścić i obgotować. Pięć jajek ugotować na twardo i posiekać. Cebulę drobno pokroić, przysmażyć na maśle z kurkami i połączyć składniki. Następnie wbić do masy 2 jaja, dodać przyprawy, drobno pokrojony boczek i bardzo dokładnie wyrobić. Uformować wałek, zawinąć w czystą gazę, obwiązać i włożyć do gotującej się wody z kostką. Gotować 15 minut, następnie wyjąć, obciążyć dwoma deseczkami, zostawić na 4 godziny w chłodnym miejscu i podawać z kwaśną śmietaną.