Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny kolorowy salceson zrobiony z serka mascarpone, bitej śmietany i owocowych galaretek.
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1563
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 102
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1563
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 102
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
Składniki
Galaretki na kostkę: agrestową - 1 opak. owoce leśne - 1 opak. brzoskwiniowa 1 opak. Galaretki rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody (200 ml) na 1 galaretkę. Schłodzone galaretki wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kostki i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kostek wstawiamy je do lodówki.
Wykonanie salcesonu W większej misce rozrabiamy 2 galaretki przezroczyste zalewając szklanką (200 ml) wrzącej wody, dokładnie mieszamy żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z wymieszanym serkiem mascarpone i bitą śmietaną. Do wymieszanej masy serowej dodajemy pokrojone w kostki galaretki, mieszamy.
Wymieszane składniki wkładamy do wymierzonych osłonek, z obu stron ścisło zawiązujemy i chłodzimy w pozycji pionowej. Zastygłe salcesony umieszczamy na kilka godzin do lodówki.
Gotowy salceson kroimy w grube plastry i zajadamy się :) Smacznego !!!