Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka którą dostałam od mojej mamy :) Tylko zmieniłam zamiast sera pleśniowego ( którego nie lubię ) dodałam ser pokrojony w kosteczkę.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Mięso pokrój w 1cm paski i obtocz w ziołach prowansalskich i mielonej papryce. Usmaż na oleju. Odstaw do przestygnięcia. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Pestki dyni i orzechy włoskie upraż na suchej patelce. Sałatę opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Przełóż do miski. Dodaj kostki sera. Piórka cebuli, paluszki schabowe, tymianek i po szczypcie soli i pieprzu. Polej sosem i wymieszaj.
*Sos * Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw do przestygnięcia.