Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe z warzywami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 545
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 545
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Schab umyj, osusz, pokrój w grube plastry. Przykryj je folią, po czym rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą. Wstaw na godzinę do lodówki.
W tym czasie przygotuj farsz: warzywa obierz, umyj i wrzuć (oprócz pora) do gotującej się osolonej wody. Po około 10 minutach wyjmij je łyżką cedzakową, poczekaj, aż ostygną i pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozpuść masło. Wrzuć warzywa, dodaj poszatkowany por i duś całość pod przykryciem, do czasu, aż będą miękkie. Dopraw je solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz rozłóż na mięsie, posyp startym serem i zawiń w ruloniki. Zapanieruj je najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i na koniec – w bułce tartej.
Usmaż roladki na rumiano z każdej strony. Danie serwuj z bukietem ulubionych surówek.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax