Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki schabowe z serem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Schab kroję na 8 plasterków jednakowej grubości, ew. odkrawam białe błonki i włókna. Każdy kotlet dobrze rozbijam tłuczkiem, skarapiam z obu stron sokiem z cytryny i odstawiam na kilka minut. Łyżeczkę soli mieszam z połową łyżeczki mielonego czarnego pieprzu. Mieszanką posypuję kotleciki z obu stron, delikatnie wklepuję przyprawy w mięso.
Każdy plaster schabu smaruję z jednej strony majonezem i posypuję posiekaną natką pietruszki. Na tym układam plasterek żółtego sera. Zwijam dość ciasno, roladki spinam wykałaczkami. Smażę na rozgrzanym oleju na małym ogniu, obracając je, by zrumieniły się równomiernie. Ew. chwilę je duszę.Źródło: Tina