Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe z grzybami, ogórkiem i boczkiem wędzonym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5964
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5964
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
65 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 4 porcje
Schab rozbijam, posypuję solą i pieprzem, smaruję musztardą.
Pieczarki i kurki myję, podsmażam na maśle. Doprawiam solą i pieprzem. Układam na schabie, kładę też po kawałku ogórka, pół plasterka cebuli i pokrojony w kostkę boczek. Zwijam w roladki, owijam je plastrami boczku i spinam szpilkami.
Smażę na wolnym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą, aż mięso zrobi się zupełnie miękkie.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Kobieta i życie