Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe z grzybami"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5459
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5459
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Składniki
Grzyby zalej wodą i namocz (najlepiej zostaw na całą noc). Następnego dnia ugotuj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do miseczki razem z posiekanymi orzechami, natką pietruszki i przekrojonymi na pół suszonymi pomidorkami. Wszystkie dokładnie wymieszaj.
Schab umyj, rozbij tłuczkiem dość cienko i oprósz solą morską oraz pieprzem.
Przygotowany farsz rozłóż na plastrach mięsa i zwiń w rulony (w razie konieczności zepnij wykałaczkami).
Roladki namocz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej.
Włóż mięso na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po kilka minut z każdej strony na ostrym ogniu. Następnie go zmniejsz i poczekaj, aż schab dojdzie.
Gotowe roladki serwuj np. z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Telemax