Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe z fasolką"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1225
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 111
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1225
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 111
Składniki
Czas przygotowania 55 minut. Cena porcji ok. 2,90 zł.
Mięso myję, osuszam, kroję na 4 kotlety. Każdy rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Obraną i pokrojoną w słupki marchew gotuję na półmiękko w osolonej wodzie razem z fasolką.
Warzywa osączam i studzę. Na każdym plastrze rozbitego mięsa układam słupek marchwi i kilka fasolek, zwijam ciasno w roladkę i spinam wykałaczką. Następnie panieruję w mące i podsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Roladki przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę ok. 30 minut w 190oC. Podaję z ryżem lub purée ziemniaczanym i ulubionymi surówkami.Źródło: Rewia