Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki schabowe z brokułami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 23
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 23
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
Składniki
Kotlety opłucz, dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Wkładaj je po kolei między dwa płaty folii spożywczej i rozbij niezbyt cienko. Posyp kotlety z obu stron przyprawą do mięsa. Włóż do miski, przykryj i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Brokuł podziel na małe różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Powinien być dość miękkki, ale nie rozgotowany. Odsącz różyczki dokładnie na sitku, potem pokrój na plasterki.
Wyjmij kotlety z lodówki. Po kolei kładź je na talerzu, na każdym rozłóż trochę brokułów, posyp je płatkami migdałowymi i oprósz pieprzem. Zwiń ciasno, formując roladki. Każdą roladkę owiń ściśle plasterkiem szynki i zepnij wykałaczką tak, żeby farsz się z niej nie wysypał.
Na patelni mocno rozgrzej masło klarowane. Smaż roladki, co chwilę je obracając. Powinny być złociste i lekko chrupiące. Można je podawać od razu albo po wystudzeniu.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 5. Cena za porcję 2,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie