Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu, może być klasycznie przyprawiona albo można zaszaleć.
sznurek, wykłaczki, rękaw do pieczenia
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Udziec warto od wewnątrz obficie przyprawić. Tym razem wybrałam arabskie smaki, w klasycznej polskiej wersji też jest wyborny.
Udziec można ściśle obwiązać sznurkiem. Pomogłam sobie wykałaczkami, żeby mięso się nie rozwijało w trakcie wiązania. Piekłam w rękawie do pieczenia na plastrach cebuli z białym winem, około 2h- 2,15.
Smacznego :)