Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada schabowa z nadzieniem marchewkowym"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 150
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 150
Składniki
Schab przekrój wzdłuż na pół, nie docinając do końca. Rozłóż, lekko rozbij na prostokąt. Natrzyj z obydwu stron solą, pieprzem i papryką, posmaruj musztardą.
Farsz: marchewki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Razem z marchewkami podsmaż na oleju, ostudź.
Mielone wyrób z cebulą i marchewką, dodaj przyprawy i zioła (natkę i koperek posiekaj), dokładnie wyrób. Rozsmaruj na schabie. Zwiń, formując roladę, zepnij. Obsmaż na oleju.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. 90 minut w temp. 180°C, polewając wytwarzającym się sosem.
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
<strong>Czas przygotowania 120 min, ilość porcji 16, cena za porcję 2,30 zł.</strong>
Warto poświęcić czas na dobrej pieczeni. Ta jest świetną propozycją na przyjęcie.Źródło: Chwila dla Ciebie