Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Składniki
Schab opłucz, osusz, potnij w kosteczkę. Marchewki obierz, umyj, pokrój w cienkie słupki albo zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj mięso.
Zrumień je, mieszając. Wsyp ryż. Smaż dalej, a kiedy ziarenka ryżu staną się szkliste, całość zalej winem oraz bulionem. Zmniejsz płomień. Duś pod przykryciem ok. 25 minut.
Marchewkę dodaj do pozostałych składników około 10 minut przed końcem duszenia. Risotto przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Pomidory umyj, potnij na cząstki.
Gotowe danie przełóż do miseczek. Na wierzchu każdej porcji połóż po 2-3 cząstki pomidorów.
Udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj