Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na schab dojrzewający „starzony”"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 541
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 541
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Składniki
30 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 14-16 porcji
Czosnek tnę w plasterki, mieszam z ziołami prowansalskimi, majerankiem, solą, pieprzem czarnym i ziołowym, cukrem, solą peklową.
Tą mieszanką nacieram mięso. Resztę mieszanki rozkładam na kawałku folii aluminiowej, kładę na tym schab i szczelnie go owijam – najpierw składam dłuższe brzegi folii, następnie krótsze. Zawijam schab w 2 worki foliowe i wkładam na 11 dni do zamrażarki.
Zeskrobuję z mięsa przyprawy. Schab owijam sznurkiem, wieszam w ciepłym miejscu na ok. 4 dni, by mięso obsychało.
Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Kobieta i życie