Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantny jarski pasztet"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 63
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 423
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1153
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 63
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 423
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1153
Składniki
Obraną cebulę pokrój w kostkę, brukselki poszatkuj. Umyj, osusz i pokrój mały por oraz koperek. Chili pozbaw nasionek, drobno posiekaj. Na maśle zeszklij cebulę i por. Dodaj brukselkę i śmietanę. Duś 15 minut.
Masę połącz z jajkami, bułką tartą, chili i koperkiem. Dopraw gałką, solą i pieprzem. Przełóż do formy, wstaw ją do naczynia z wodą. Piecz w kąpieli wodnej 30 min w 180 st.
czas ok. 90 min; porcja – 390 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety