Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad, lub jako wędlina do kanapek. Pierś jest bardzo soczysta i aromatyczna.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 244
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 330
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2181
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 244
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 330
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2181
Składniki
W misce wymieszaj wszystkie przyprawy, dodaj olej, miód, musztardę i sok z cytryny.
Opłukaną i osuszoną ręcznikiem papierowym pierś natrzyj przygotowaną marynatą. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Pierś pieczemy w rękawie do pieczenia około godziny w temperaturze 180 st. lub we frytkownicy beztłuszczowej około 45 minut w temperaturze 180 st.
Pierś pieczona w piekarniku lub frytkownicy jest tak samo soczysta i mięciutka. Idealna na ciepło do obiadu lub jako wędlina na kanapki. Polecam.