Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Mięso rozkroic tak aby powstał prostokąt,z każdej stromy posypac solą,pieprzem i majerankiem i odstawic na godzinę
Po godzinie na mięso rozlozyc plasterki boczku,boczek posypać pokrojonym szypiorkiem a na to pokrojone w paski suszone pomidory
Mięso zwinąc i spiąć wykałaczkami,włozyc do blaszki,polac 3 łyzkami oleju i piec do miekkości
W połowie pieczenia do blaszki wlozyc obrane ziemniaki,lekko popsypane solą i pieprzem.
Podawać z surówką z kapusty pekińskiej