Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Peklowana szynka"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4783
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 43
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4783
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 43
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Składniki
Do garnka wlej 2 litry wody wsyp marynaty i zagotuj. Kiedy ostygnie, włóż mięso. Odstaw na dobę w chłodnym miejscu.
Połącz w miseczce sól, pieprz, wegetę, paprykę, majeranek, przyprawę. Wyjmij mięso z marynaty, natrzyj mieszanką.
Włóż szynkę do rękawa piekarniczego. Obłóż plasterkami boczku. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C.
Rozetnij rękaw i pozostaw szynkę jeszcze na 20 minut przy wyłączonym piekarniku. Podaj z ziemniakami z wody oraz sosem chrzanowym: zimnym lub gorącym.
Porcje 20, 100 min, cena 1,20 zł, kalorie 220 kcal.Źródło: Bella Relaks