Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z suszoną żurawiną"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 519
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 182
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14988
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 519
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 182
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14988
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 90
Składniki
Mięsa zalej wodą, zagotuj i wrzuć włoszczyznę, grzyby, ziele i liść laurowy. Gotuj przez 3 godziny. Mięso wyjmij, ostudź i pokrój na małe kawałki. W wywarze namocz kajzerkę i odciśnij. Cebulę pokrój i podsmaż. Dodaj wątróbkę i smaż 5 minut.
Mięso z bułką, grzybami, wątróbką i cebulą zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Masę połącz z jajkami. Przypraw solą, gałką, tymiankiem, majerankiem i pieprzem. Wrzuć żurawinę. Formę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę. Piecz przez godzinę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo