Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z pomidorami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Składniki
Mieszane mięsa i boczek pokrój, zalej wrzącą wodą i ugotuj do miękkości z dodatkiem kilku ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 2 liści laurowych oraz oczyszczonej włoszczyzny i cebul. Wyjmij, przestudź.
Do wywaru włóż wątróbkę, gotuj 10 minut. Wyjmij. W wywarze namocz kajzerki, odciśnij. Wszystkie mięsa zmiel dwukrotnie razem z kajzerkami. Dodaj żółtka i kilka posiekanych pomidorów. Dopraw solą, pieprzem, gałką, imbirem i tymiankiem. Połącz z pianą z białek.
Piekarnik nagrzej do temp. 200 st. Masę przełóż do podłużnej wyłożonej pergaminem formy, napełniając ją do 2/3 wysokości. Piecz około 40 minut.
12 porcji, czas ok. 90 min; porcja – 490 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety